Ik had niet zoveel met schoonheid, ik wilde me fijn voelen
Ik had vroeger helemaal niet zoveel met schoonheid. Veel verder dan het epileren van mijn wenkbrauwen tot er een potloodlijntje overbleef, kwam ik niet.
In mijn dappere strijd om toch vooral maar stoer en zelfverzekerd over te komen, hulde ik me in zo’n ultra strakke jeans. De maat was pas goed als je deze niet alleen dicht kon krijgen, en er de hulp van anderen bij nodig had. Terwijl ik uit alle macht de twee ritshelften van mijn spijkerbroek tegen elkaar hield, moest mijn broertje die dichtritsen. Na even lopen zat de jeans dan perfect. Dan had je echt de juiste maat te pakken. En het kleedde het meest af, dacht je tenminste. Omdat je je dik voelde, en onzeker, en nog veel meer! Daaroverheen kwam dan zo’n slobbertrui, die een quasi nonchalante look gaf en je hele lichaam verborg. Stoere booties eronder maakten het compleet.
En als je al eens iets op durfde te doen als oogschaduw, dan werd je daarop aangesproken. Dat zou op zich niet erg zijn, ware het niet dat ik vooral niet anders wilde zijn dan de rest. Zo onopvallend mogelijk dus. Niet onderscheidend en vooral niet jezelf zijn.
Achteraf denk ik dat je in je mooiste jaren jezelf niet realiseert hoe mooi je bent. Alles wordt overschaduwd door onzekerheid en gierende hormonen, kalverliefdes en liefdesverdriet.
Op mijn moeders toilettafel prijkte slechts een potje Oil of Olay en iets van Mylene en een rode lipstick en met een flesje Boldoot hield haar verzorgingsroutine een heel eind op.
Rond haar 42e ging ze de opleiding pedicure en manicure volgen.
Op mijn zestiende kwam ik voor het eerst in aanraking met een schoonheidsspecialist, doordat een collega van mijn studentenbaantje me meenam om haar wimpers te laten verven. Ook toen had ik echt niet zoiets van ‘dat wil ik ook’.
Ik had niet zoveel met schoonheid, maar des te meer met ondernemerschap. Ik wilde slechts mensen helpen. En verkopen vond ik machtig mooi en interessant.
Pas toen ik me realiseerde dat ik deze drie kon samenvoegen met een schoonheidssalon, werd mijn interesse gewekt voor de schoonheidsindustrie.
En waarschijnlijk is dat ook meteen de reden waardoor ik zo lang een hekel heb gehad aan het woord schoonheidsspecialist. Voor mij ging het verder, en dieper. Ik wilde mensen helpen in kwaliteit van leven! Het raakte me dan ook als mensen het een ‘onzin’ beroep vonden. Er werd een beetje neerbuigend over gedaan. (of was dat mijn eigen gevoel?)
De andere kant was dat ik mensen zo graag wilde helpen, dat ik overal indook. Ze wilden dunner worden? Dan ging ik daar oplossingen voor bedenken, en startte een dieet programma. Ze wilden van hun cellulite af? Dan kwam daar een apparaat voor. Achteraf was dat niet echt een tactisch slimme ondernemersstap.
Wat wilde ik zelf? De hele wereld helpen? Wat beweegt iemand? Waarom krijgt de een zoveel resultaat en blijft het bij de ander achter?
Ik dook in de kennis van het lichaam, in ingrediëntenleer, in hormonen en voeding. Maar wat me vooral veel bracht was toen ik in de psychologie dook. Mijn fascinatie over de mensen zelf, de manier waarom en waarop ze iets deden en hoe ze reageerden. Ik ging begrijpen dat alles om gevoel draait. Onbewust.
Mijn motto ‘als je goed in je vel zit, dan straal je’ had ik dertig jaar geleden al had bedacht. Dat de inhoud ervan al boekdelen sprak, dat realiseerde ik me pas veel later.
Het was niet alleen de huid of het lichaam, het ging om het gevoel en de mindset van de persoon. En toen begon ik het allemaal pas écht interessant te vinden!
De diepte raken die onder de huid ligt schept echte mogelijkheden en resultaten! Die beïnvloedt kwaliteit van leven pas echt. Dát was pas mensen helpen!
En daarom ben ik zo ontzettend blij met de holistische aanpak, de nieuwe beweging die er is ontstaan en anno 2023 eindelijk normaal is geworden! De consument die zich bewust is geworden van het feit dat alles met alles verbonden is. De schoonheid die samensmelt met gezondheid en welbevinden en de geest met het lichaam.
Stralen van binnen en buiten met een holistische aanpak
Toen was ik blij dat we steeds krachtiger konden werken waarvan uiteindelijk veel symptoombestrijding bleek. Een lichaam vol stress kan niet bouwen, maar slechts verdedigen.
Nu ben ik blij dat we steeds meer teruggaan naar de natuur en vanuit deze invalshoek de mooiste resultaten bereiken. Omdat die resoneren bij de klant en bij de behandelaar. Pure energie, pure producten. Beleving met resultaat.
Het is ook de reden dat ik een weliswaar huidverbeterend, maar natuurlijk merk naar Nederland heb gehaald en daaromheen een concept heb gebouwd wat nog meer invloed heeft met een holistische benadering. De natuurlijke functies van huid en lichaam positief beïnvloeden.
De impact die wij kunnen maken is kwaliteit van levens beïnvloeden. De klant zich gezien en gehoord te laten voelen. Door onze energie en oprechte aandacht. Want alles valt of staat met zelfvertrouwen en eigenwaarde, om je fijnste leven te leven. Daar wordt je toch gelukkig van?
Over deze aanpak gaat mijn nieuwe podcastaflevering, die je je hier kunt beluisteren als je wenst.
P.S. Ik kies al jaren voor vrouwelijke kleding met een stoere touch, vrolijke kleuren én heb een kast vol hakken.